Artikelen

Werkverslag stadspredikant

Als mensen er naar vragen – en dat gebeurt regelmatig, omdat de term ‘stadspredikant’ vragen oproept – zeg ik vaak, dat ik dit werk ervaar als een pioniersfunctie. De stadspredikant in Assen heeft geen eigen kerk, van waaruit gewerkt wordt. Weliswaar proberen we de Jozefkerk steeds meer als stadskerk te positioneren, maar dat gebeurt toch nog wat aarzelend. Op dat vlak zou meer ambitie en visie op wat ik maar even noem: kerk in de stad 2030, kunnen helpen.
Als stadspredikant heb ik geen pastorale gemeente. Het werk dient zich niet altijd aan, dat moet je voor een belangrijk deel ook zelf opzoeken en creëren.

Bovenstaande is een fragment uit mijn werkverslag over het kalenderjaar 2022.
Ben je benieuwd naar het hele verslag, dan kun je dat hier vinden.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply