Artikelen

Werkverslag 2019-2020

Gisteravond las ik enkele bladzijden uit het boek Geloven bij daglicht, dat Herman Wiersinga schreef (in 1992) en waarin hij terugblikt op veertig jaren dienstverband. Ik herlas het omdat hij ingaat op de ‘nieuwe theologische taal’ waar Bonhoeffer al over sprak in zijn gevangenisbrieven. Over die brieven ga ik iets vertellen in onze Summerschool over Bonhoeffer, die binnenkort wordt gehouden (nog vijf plaatsen vrij!). Vandaar.

Ik ben nog niet aan mijn veertig jaar toe. Als mij dat vergund wordt, kan ik aan de hand van mijn eigen werkverslagen wellicht het bestand opmaken. Ooit na mijn eerste predikantsjaar (1988 – 1989) ben ik daarmee begonnen en sindsdien schrijf ik ieder jaar in de maand juni op wat ik zoal als predikant doe, en soms ook wat ik daarvan vind. De kerk en het predikantschap verandert (open deur) en ik verander mee (open deur nr. twee).

Van één van die veranderingen werd ik me afgelopen zondag bewust. Na afloop van de kerkdienst, in kleine kring en in corona-opstelling, was er geen koffiedrinken in ons Ontmoetingshuis vanwege de beperkende maatregelen. Het terras tegenover de kerk lokte wel, dus besloten we daar een kop koffie te bestellen. Er waren nog twee stoelen vrij, zo kwamen we bij de voorzitter van de kerkenraad en zijn vrouw te zitten. Dat had je 30 jaar geleden niet voor kunnen stellen….

Als je geïnteresseerd bent in mijn werkverslag kun je dat HIER lezen.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply