Blog

tot uw dienst bereid

Meestal schiet ik voor de gelegenheid een lange broek aan, maar wat maakt het ook uit. Ik heb nog vakantie en het is er warm genoeg voor. Dus loop ik in korte broek door de buurtsuper voor mijn dagelijkse brood en wijn. Zul je zien dat je een bekende tegenkomt. Of beter, ze loopt mij achterop. “Ik had je al herkend vanwege je witte benen”,  zegt ze. Dominees horen melkbenen te hebben. Zo komen ze tenminste voor in romans, volgens haar.

Ik kan het niet ontkennen. Mijn scheenbenen zijn nog redelijk getint, maar als je alleen maar in de zon boeken zit te lezen, dan blijven de kuiten bleekjes achter. Overigens ben ik in geen van de boeken die ik deze zomer las een dominee met melkbenen tegen gekomen, maar dat zegt natuurlijk niet veel.

Ik troost me maar met de gedachte dat ik in ieder geval aan haar verwachtingen heb voldaan.

Na dit weekend is mijn vakantie voorbij.
Morgen mag ik al weer voorgaan (in Eelde) en vanaf maandag ben ik weer geheel ter beschikking, om aan al uw verwachtingen te voldoen.
Maar wees niet bang, ik kom niet in korte broek….

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Joke Gerds 08/08/2015 at 22:50

    Wel jammer….

  • Leave a Reply