Blog

Soms helpt een verhaal

Al jaren staat er een klein boekje in mijn boekenkast onder handbereik. Het is getiteld: Soms helpt een verhaal (een uitgave uit 1990). Er staan 50 korte verhaaltjes in, uit diverse bronnen, die allemaal een belangrijke levensles bevatten. Een aantal daarvan zijn me bijgebleven, waaronder deze, over Salomo’s ring:

‘Toen koning Salomo werd getroffen door een ernstige vorm van depressie, liet hij de wijze mannen uit zijn rijk bij zich komen en gaf hun opdracht een middel te zoeken tegen zijn kwaal.
Na lang en diep nadenken werden de geleerden het tenslotte eens over het volgende advies, dat zij aan de koning voorlegden: Wij raden u aan, een ring te laten smeden met daarin de volgende woorden gegraveerd: Ook dit gaat voorbij.
De koning nam de wijze raad ter harte en liet de ring maken volgens de aanwijzingen van de wijze mannen. Daarna schoof hij hem aan zijn vinger om hem nooit meer af te doen. Want steeds als hij zich verdrietig en depressief voelde worden, keek hij naar zijn ring, waarna zijn stemming aanzienlijk verbeterde’.

Je moet een goed verhaal niet verpesten met een teveel aan uitleg.
Maar toen ik nadacht over de huidige actualiteit moest ik weer aan Salomo en zijn ring denken.

Soms helpt een verhaal. Bij jou ook?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply