Blog

Pakketje…

Een tijdje geleden waren Annette en ik in een kringloopwinkel. Daar kwam ik het wandtegeltje tegen dat hierboven staat afgebeeld. Het heeft een mooi plaatsje gekregen aan de gevel van ons huis, vlak bij de voordeur.

Vorige week werd er aangebeld. De pakketbezorger stond voor de deur om een pakketje te overhandigen. “Hebt u dat zelf bedacht?’ vroeg hij, terwijl hij met zijn hoofd knikte naar het bordje. “Nee”, zei ik, “dat heb ik niet zelf bedacht, dat is een oude spreuk uit de Franciscaanse traditie: ‘Vrede en alle goeds’”

Ik heb er maar niet bij verteld van Franciscus, de middeleeuwse heilige, die zijn rijkdom opgaf en alles met de armen deelde, die zoveel vriendelijkheid uitstraalde dat hij vriendschap sloot met een gevaarlijke wolf, die preekte voor de vogels en de dieren van het bos; dat Franciscus de heilige van de dieren is geworden en dat daarom zijn sterfdag – 4 oktober – nog steeds Dierendag is en dat de huidige paus niet voor niks zich naar deze Franciscus heeft genoemd, die leefde in armoede, eenvoud en vol barmhartigheid. Want waarom zou je daar een pakketbezorger mee vermoeien? Alles waar Franciscus voor staat is toch eigenlijk in die eenvoudige groet samengevat: ‘Vrede en alle goeds’.

“Nou”, zei de bezorger, “dat hebben we vandaag in deze rare tijden wel nodig”.

Zo is het maar net.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Joke Gerds 17/07/2020 at 22:03

  Eens , dank je

 • Reply Janny Janssen 18/07/2020 at 09:28

  Mooi… Het verhaal van Franciscus en ook het bordje.
  Biedt vaak gelegenheid tot een gesprek.
  ‘Trots” dat ik op zijn sterfdag geboren ben ☺️
  Fijne zondag gewenst.

 • Reply Cathrien Telgenhof 18/07/2020 at 09:32

  Mooi wandtegeltje Bert & Annette en meteen al een leuk gesprek!
  Fijne zomer gewenst!

 • Leave a Reply