Blog

Op weg naar Pasen 2021 (woensdag)

Iedere dag in de Stille Week een tekst ter overdenking

Theoloog Erik Borgman in een lezing voor de Werkgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken, spreekt over het moedeloos makende gevoel dat alle acties voor een beter migratiebeleid weinig tot geen effect lijken te sorteren:

“Wat zo vaak voelt als moedeloosheid, daarvoor zou ik dankbaar moeten zijn, zo realiseer ik mij dan. Immers, ik begin daarmee enigszins te doorzien hoe onze schijnbaar zo vredige samenleving op geweld en uitsluiting is gebaseerd. Ik weet niet zeker of, als het mij gevraagd was, ik het had willen zien, maar ik zie het nu en dat is hoopvol. Natuurlijk, als wat ik zie niet deugt, dan moet het de wereld uit geholpen worden. Maar zien dat iets de wereld uit geholpen moet worden, ook al lukt dat niet, is beter dan het niet te zien. Voor wie van paradoxen houdt: hier hebben we er eentje. Wat we denken dat ons moedeloos maakt, is een teken van hoop.”

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply