Blog

Op soek naar Ubuntu

We starten zondag 1 oktober a.s. weer met het nieuwe seizoen van het project Zin-in-Zondag. Van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.
Bij de eerste bijeenkomst verwelkomen we Annette Nobuntu Mul die gaat spreken over Ubuntu, een filosofie uit Afrika, die draait om toewijding in het geven en nemen, om het basale besef dat onze menselijkheid geworteld is in mede-menselijkheid.

Annette Nobuntu Mul is de oprichtster van Ubuntu Society, voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland en Hoofddocent van de opleiding ‘Ubuntu, Leiderschap & Burgerschap’ aan de Internationale School voor Wijsbegeerte te Leusden. In 2018 verscheen haar boek ‘Opsoek naar Ubuntu’. Sindsdien geeft zij vele lezingen om gezamenlijk te onderzoeken wat de essentie van Ubuntu is en wat het concreet in ons dagelijks leven kan betekenen. Annette is de partner van oud-politicus Jan Terlouw (die ook aanwezig zal zijn).

Als altijd vormen de culturele en muzikale bijdragen een fraaie omlijsting van de bijeenkomst.

Dit seizoen zal fotograaf Alfred Oosterman de culturele afsluiting verzorgen. Vaste musicus Kees Richters levert ook zijn bijdrage. 

De bijeenkomst begint om 11.30 uur en duurt ongeveer een uur. Vooraf is er gelegenheid om koffie te drinken. Plaats van de bijeenkomst is de Jozefkerk, Collardslaan 2A te Assen. Toegang gratis, na afloop is er de mogelijkheid een financiële bijdrage te doen. 

(foto: Theo Brand, NieuwWij)

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply