Blog

Old and Wise

Afgelopen zondag stond er zomaar een gedeelte uit het boek Job op het rooster. Naast het evangelieverhaal van de storm op het meer, lazen we een fragment uit Jobs klacht uit hoofdstuk 30, waarin hij zijn ongeluk beeldend vergelijkt met een storm die God zelf over hem heeft uitgestort: “U tilt me op een laat me rijden op de wind / uw woedende storm schudt mij heen en weer” Alleen al om de poëzie is Job een prachtig boek.
Momenteel ben ik weer ‘diep’ in Job en de vele literatuur die over dit fameuze Bijbelboek is geschreven. Dat heeft alles te maken met de Summerschool die we binnenkort voor het tweede achtereenvolgende jaar in Vries organiseren. Een studiedag met het thema Old and Wise. Wijs worden aan en door het leven, naar aanleiding van het Bijbelboek Job. En ook naar aanleiding van het boek dat Frits de Lange dit voorjaar publiceerde, Eindelijk volwassen. Over de wijsheid van de tweede levenshelft.
Samen met Frits organiseer ik deze dag. Belangstelling? De eerste dag is al volgeboekt, maar op donderdag 19 augustus zijn er nog plaatsen beschikbaar.
Meer informatie vind je hier, of neem even direct contact op.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply