Even voorstellen

Even voorstellen

Welkom op mijn website.
Deze website geeft een inkijkje in een aantal van mijn werkzaamheden als predikant in de protestantse wijkgemeente Assen – Noord (PKN).

In mijn weblog schrijf ik enkele malen per week over dingen die ik meemaak, boeken die ik lees, ontmoetingen die me aan het denken zetten en die allemaal op een of andere manier verband houden met mijn werk.

Via de balk bovenin het hoofdmenu kunt u mijn recente preken nalezen, artikelen en recensies van boeken op het terrein van religie en levensbeschouwing.

Graag ontvang ik reacties van lezers (m/v).
Dat kan door direct te reageren op de berichten.
Het mag ook via de mail: bert.altena@hetnet.nl

Enkele persoonlijke gegevens:
Ik ben geboren en opgegroeid in Emmen (1963), na het VWO (Gymnasium) theologie gestudeerd in Kampen (1981-1988).
Sinds 1986 getrouwd met Annette, vader van vier kinderen.
Vanaf 1988 predikant, achtereenvolgens in St.Jacobiparochie, streekgemeente Maas & Waal en Assen-Noord (sinds 2002).

In 2003 gepromoveerd in de homiletiek (preekkunde) op een studie Wolken gaan voorbij. Een homiletisch onderzoek naar mogelijkheden voor de preek in een postmodern klimaat, Zoetermeer 2003.

Naast mijn predikantschap ben ik o.a. docent bij de Theologische Vorming Gemeenteleden (Assen en Groningen) voor de vakken Praktische theologie Gemeenteopbouw, Educatie en Filosofie en docent bij de Leergang Praktische Theologie van de LOI.

Daarnaast voorzitter van de Provinciale Raad van Kerken Groningen – Drenthe.

Verder verzorg ik, tegen een bescheiden vergoeding, lezingen over diverse thema’s, zoals inleidingen op Bijbelboeken (Prediker, Job), thema-avonden over filosofische onderwerpen (Kierkegaard), over duurzaamheid, over gemeenteopbouw, over de preek, over oecumene et cetera. U kunt contact opnemen als u belangstelling hebt.

Ds. Bert Altena
Kleihamel 20
9403 XK Assen
0592-405514
bert.altena@hetnet.nl

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply