Blog

Er komt geen einde aan

De telefoon gaat over.
Aan de lijn een oud-gemeentelid uit Assen-Noord.
“Weet je dat wij hier nog boeken van jou hebben staan?”
Ik ben dat vergeten. Binnenkort is het 9 jaar geleden dat ik daar weg ging als wijkpredikant, dus die boeken staan daar al minstens zo lang.
Als ze een titel noemt, begint er iets te dagen.
“Onze kleinzoon vroeg laatst of hij dat boek mocht lezen en toen zei ik dat dat niet kon omdat het niet van ons is. Toen dacht ik, ik moet ze eindelijk eens terug brengen. Ik heb er gewoon een knoop van in mijn maag.”

“Helemaal niet nodig”, reageer ik. “Weet je wat, hou die boeken maar. Ik mis ze niet en ik heb hier een huis vol boeken. Ik vind het juist leuk als een nieuwe generatie er belangstelling voor heeft. Veel plezier en de groeten aan jullie kleinzoon!”

Vanavond ben ik gevraagd om een lezing te verzorgen over De wijsheid van de Prediker. Jaren geleden ging ik daar mee rond in de regio, en nu is er opeens weer vraag naar.
Eén van de wijsheden van de Prediker zal ik, met dit telefoontje in mijn achterhoofd, graag delen:

“En tot slot nog deze waarschuwing: er komt geen einde aan het aantal boeken dat geschreven wordt, en veel lezen mat het lichaam af” (Pred. 12 vers 12).

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply