Blog

Een stukje God

Toen onze kinderen nog klein waren, hebben we eens een week doorgebracht op een camping in Urk. Heerlijk rustig, zonder lawaaiige disco-avonden in de campingkantine of opgeschoten / aangeschoten jongelui op het trekkersveldje. De camping werd vooral bezocht door Urkers zelf, die er vaste kampeerplaatsen hadden. Het beeld van een compleet keukenblok in de voortent is me bijgebleven.

Op de camping was ook een christelijk animatieteam, maar daar wilden we de kinderen niet aan blootstellen. Of ze waren er nog te jong voor, dat weet ik niet goed meer.
Wel herinner ik me dat ik op een zondagavond met onze oudste aan de hand naar het veldje liep waar een zangdienst werd gehouden. Toen ik met één van de Johannes de Heer-liedjes mee begon te neuriën, werd er vreemd opgekeken. Kennelijk wekte mijn toenmalige campingoutfit niet de verwachting dat ik met dit stukje christelijk erfgoed bekend was.

In de krant – komkommertijd – stond onlangs een artikel over de christelijke camping Het Beloofde Land in Voorthuizen. Een freelance theoloog houdt daar iedere morgen een bijbelstudie en gaat aan het begin voor in gebed:  “Heer, dank dat we opnieuw op deze plek bij elkaar mogen komen, in alle vrijheid en gezondheid, en onder een stralende hemel. U bent goed.”

Even verderop in het artikel verklaart hij dat die bijbelstudie voor hem “werk” is. “Als je echt puur voor ontspanning en relaxen komt moet je misschien wel een andere camping zoeken”, licht hij toe.
Volgens één van de campinggasten is de zomer bij uitstek de tijd om wat meer met bezinning en geloof bezig te zijn. “In de zomer heb je er wel meer ruimte voor, veel mensen zijn dan vatbaarder voor een stukje God.”

Binnenkort begint mijn vakantie.
We gaan niet kamperen, dat hebben we jarengeleden al afgezworen. Dus het Beloofde Land blijft buiten zicht. We gaan überhaupt niet weg, niet anders dan voor een dagje hier of daar.
Mijn ‘werk’ laat ik even rusten.
Maar die wonderlijke uitspraken in het artikel houden me nog wel even bezig. Vooral dat ‘stukje God’.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply