Blog

Een steekje los

Omdat ik twee zondagen vrij ben vanwege een korte voorjaarsvakantie, is dit het uitgelezen moment om mijn toga voor reparatie weg te brengen. Na 30 jaar trouwe dienst zijn er wat kleine mankementen ontstaan. Zo is de voering van één van de mouwen losgeraakt. Ik was er al een paar keer op zondagmorgen in verstrikt geraakt. Gelukkig was er onlangs in de consistorie van Bovensmilde een praktische ouderlinge – uiteraard werkzaam in de zorg – die mij op tijd weer uit de knoop bevrijdde.
Bij de kleermaker waar ik de toga in reparatie breng, blijkt ook de andere mouw niet helemaal solide meer te zijn en in de kraag zijn ook wat steekjes losgeraakt.

Als het goed is kan ik mijn werkkleding zaterdag voorafgaande aan de eerstvolgende zondagsdienst weer ophalen. Mocht de reparatie toch wat langer tijd nodig hebben, dan kan ik altijd nog terugvallen op het alternatief van het zondagse pak. Zo ben ik ooit als predikant begonnen…

Er is in onze kerk geen leervrijheid, maar gelukkig wel kleedvrijheid.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply