Blog

Burn-out en Zingeving

A.s. zondag zijn jullie weer van harte welkom bij de tweede bijeenkomst van het seizoen. Het thema is uiterst actueel: Burn-out en zingeving.
Onze gast is de 24-jarige Tabitha van Krimpen, tot voor kort Jonge Theologe des Vaderlands. Zij studeerde tegelijkertijd bedrijfskunde en theologie. Binnen bedrijfskunde interesseert haar de sociale kant, binnen theologie de grotere vragen die verder gaan dan alleen geloof. Ze onderzoekt de leefwereld van haar generatiegenoten en schrijft daarover, o.a. in Volzin.

“De thema’s rond studentenwelzijn interesseren me al een tijd,” vertelt Tabitha. “We leven in een prestatiemaatschappij. Dat zorgt voor veel druk en stress, terwijl we diepgaande verbinding met anderen missen. Je gezien en gewaardeerd voelen en je wortelen op een bepaalde plek, dat ontbreekt vaak. Waar de kansen zijn, daar moet jij zijn. Daar mist een stuk welzijn.”  Leven met de druk van de prestatiemaatschappij en van druk die je je zelf kan opleggen. Hoe gaat Tabitha daar mee om en heeft zij wellicht tips voor jongeren van alle leeftijden?

Als altijd vormen de culturele en muzikale bijdragen een fraaie omlijsting van de bijeenkomst. Egbert Hovenkamp en Kees Richters zullen hiervoor onze gasten zijn.

De bijeenkomst begint om 11.30 uur,  duurt ongeveer een uur en vindt plaats in de Jozefkerk, Collardslaan 2A te Assen. Toegang gratis.

De bijeenkomst wordt gehouden samen met Vrijzinnig Assen. Jasper van der Horst verzorgt de presentatie.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply