Blog

Adres onbekend?

Er stopt een busje voor ons huis. De bestuurster kijkt wat aarzelend en zoekend rond.
“Heb jij iets besteld?” vraag ik aan mijn vrouw. Ik slik nog net het woordje ‘weer’ in.
“Nee hoor, jij soms ‘weer’ een boek?”, kaatst ze vriendelijk terug, want ze heeft de ondertoon wel gehoord.
“Nee, ik verwacht niets”.
“Ik ga wel even kijken”, zegt ze en loopt naar buiten.
De jonge vrouw in het bestelbusje vraagt uit het open raam: “Woont hier de dominee van Winschoten?”
“Ja, dat klopt”, is het antwoord.
We verbazen ons er over dat dit kennelijk al bij PostNL bekend is.
Ze heeft geen pakketje voor ons, maar een rouwbrief. Die is geadresseerd aan de Marktpleinkerk, Marktplein 1, maar daar konden ze hem niet kwijt. Omdat het om een rouwbrief gaat, hebben ze hun best gedaan om de brief op deze maandag toch te bezorgen. Er zit iemand op kantoor, begrijpen we, die zich over dit soort uitdagingen buigt. En ja, als je even gaat googlen (en weet dat bij een kerk een dominee hoort!), dan kom je dus bij de dominee van Winschoten in Ekehaar uit.
We bedanken de mevrouw van PostNL uitgebreid voor de bijzondere service! Dat mag ook wel eens gezegd.

Het is fijn als iemand je adres weet. Het is fijn als je gevonden wordt en als mensen er moeite voor doen om je op te zoeken.
Dat geldt voor iedereen, al hangt het er natuurlijk wel van af, wie het is die je opzoekt of waar je de post van krijgt. De blauwe enveloppen worden meestal met minder enthousiasme ontvangen.

Nu is postbezorging sowieso een wat kwakkelende business geworden. De postzegels worden volgend jaar alweer duurder. Het kan eigenlijk niet meer uit, want er worden steeds minder brieven en kaarten verstuurd. De digitale wereld rukt verder op. Veel communicatie gaat nu via de mail. Bij heel wat instanties, verzekering, dokter, ziekenhuis, moet je inloggen om je gegevens en nieuwe berichten via de computer in te zien. Allemaal begrijpelijk, de tijden veranderen, maar het maakt het soms ook wat onpersoonlijk.

Daarom deed het misschien zo goed om te ervaren dat er moeite is gedaan om jou te bereiken, zoals in het geval van de brief die persoonlijk werd bezorgd.

Previous Post

No Comments

Leave a Reply