Blog

Silte liefde

Als ik zeg dat ik mijn telefoon had laten liggen in een duur etablissement, klinkt dat wat al te mooi. Want het was een eenvoudig eetcafé, maar een mooi verhaal is het wel.
Ik had daar mijn telefoon laten liggen en die kwam dezelfde avond op een wonderlijke manier weer in mijn bezit.

We waren onderweg naar de uitvoering van het muziektheaterstuk Silte Liefde, op een unieke locatie, buitendijks in de Westhoek, op het Wad bij St. Jacobiparochie. Een productie in het Bildts waarin een goede kennis van ons een belangrijke rol heeft.
In St. Annaparochie namen we nog snel even een Hollands diner (broodje kroket) en kwamen met de uitbater in gesprek, want hij had de poster van de voorstelling in zijn … etablissement hangen. Zodoende wist hij dat de telefoon, die hij na ons vertrek op de stoel vond, bij die ‘mensen uit Assen’ hoorde.
Via een ‘vaak gebeld’ contact en door zich te melden op onze gezinsapp (mijn Fairphone is niet beveiligd) werd dat bevestigd.

Tijdens de voorstelling miste ik mijn telefoon al. Vast in de auto laten liggen…, dacht ik en besteedde er verder geen aandacht aan. Het theaterstuk en de melancholische Bildtse liedjes tegen de achtergrond van een steeds duister wordend waddenlandschap met de vuurtorens van de eilanden als lichtbakens aan de horizon, zogen alle aandacht op.

Maar toen we na afloop in de ‘tent’ kwamen om de spelers te bedanken, stond daar de uitbater ons op te wachten. Hij was  na sluiting van de zaak even 10 km doorgereden om ons tussen de 400 bezoekers op te snorren en de telefoon terug te brengen!

Ja, zulke mensen bestaan.
Ze wonen vast overal, maar zulke mensen wonen zeker op het Bildt! De mooiste plak op eerde.

Vorig bericht Volgend bericht

4 Reacties

 • Reply J van Hameren Haisma 07/09/2018 at 14:15

  Ja een heel mooi verhaal ,er bestaan zeker nog eerlijke mensen
  prachtig
  gr Jany

 • Reply nynke 07/09/2018 at 17:10

  Wat een prachtig verhaal!

 • Reply Henk 07/09/2018 at 21:15

  De man noemde een nummer, een paar namen en de eigenaar was duidelijk.
  Zoekt en gij zult vinden………Ik ga daar ook een keer met een gerust hart een broodje kroket eten.

 • Reply Pieta Machiela 07/09/2018 at 23:24

  Wat n mooi verhaal , maar wat mooi ook dat je ons zag en herkende, ” prachtig gespeeld, en zeker zo’n 25 jaar geleden dat we elkaar zagen ” idd dat is zo … Want zeggen we as maandag is het 25 jaar geleden dat jij ons trouwde Bert Altena ” herinneringen gaan door ons hoofd… De tijd vliegt… Maar het Bildt, bindt ons ❤

 • Laat een reactie achter