Blog

Proatbus

De aardbeving gisteren in Groningen heeft maar weer eens duidelijk gemaakt dat de problematiek nog lang niet over is en dat de onzekerheid voor de bewoners alleen maar groter wordt, zeker nu passende maatregelen uit blijven.

Via de provinciale Raad van Kerken zijn we betrokken. We doen mee in het initiatief om geestelijke verzorgers in het gebied aan te stellen, die oog en oor hebben voor de verhalen van de bewoners en die kunnen bijdragen aan versterking van de geestelijke weerbaarheid. Sinds december zijn de eerste twee GV-ers aangesteld.
In juni gaan we naar Den Haag, om één jaar na het besluit om voor dit belangrijke werk financiële ruimte te bieden, de politiek te laten zien hoe nuttig dit werk is en om ze te herinneren aan de belofte om dit ook voor de komende jaren te waarborgen.

We gaan met de Proatbus, is het plan, die je hierboven op de foto ziet. De auto die letterlijk als een vehikel wordt gebruikt door de GV-ers, om in het gebied dicht bij de mensen te zijn. Je kunt dit initiatief ondersteunen via de crowdfundingsactie die is gestart.

Vorig bericht Volgend bericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter