Blog

Op de kop

Dit schilderij hangt sinds een paar weken bij ons in de huiskamer.
Het hing dit voorjaar in het koor van onze kerk, in een serie schilderijen door gemeenteleden gemaakt bij de thema’s van de 40dagentijd. Ik vond dit meteen een mooi schilderij, waarvoor onze Bonifatiuskerk model heeft gestaan, en ben blij dat ik het van de kunstenares heb kunnen ‘kopen’.

Onlangs was ik bij haar en vertelde ze mij dat ze het schilderij heeft gemaakt door de tekening op de kop te zetten?! Het blijkt een vaker toegepaste techniek te zijn, legt ze me uit. Er komt dan meer expressie in. Je bent niet gefixeerd op het plaatje, maar krijgt, als je het doek op de kop zet, oog voor vlakverdeling en ruimte-indeling, als ik het goed begrepen heb.

Volgens haar kan iedereen op die manier tekenen en schilderen leren, maar ik liet me niet verder uitdagen.

Ondertussen vind ik het een mooie gedachte: de kerk op zijn kop, dan komt er meer expressie in…!

Vorig bericht Volgend bericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter