Blog

Is dit óók kerk?

Deze week hebben we in Assen afgesproken dat ook wij meedoen met de landelijke Kerkennacht 2019 op vrijdag 21 juni.

Dat kon ook haast niet anders, nu ik zelf voorzitter ben van de landelijke werkgroep van de Raad van Kerken. Maar ja, in je eentje bereik je niets. Je moet wel andere enthousiastelingen van kerken in onze stad mee zien te krijgen. Dat is dus gelukt.

Een aantal kerken gaat mee doen en misschien komen daar nog andere bij. Voor wie het niet meer scherp heeft: Kerkennacht is een landelijk evenement dat tweejaarlijks georganiseerd wordt. Kerken en geloofsgemeenschappen openen hun deuren voor het publiek en presenteren zich op een eigen gekozen manier.

Het landelijk thema Is dit óók kerk? mikt daar ook op. Dat kerken een verrassende kant van zichzelf presenteren, zodat mensen die normaal niet in een kerk komen een indruk krijgen dat de kerk toch anders is dan ze denken of dan het overheersende beeld in de media is.

Het recente nummer van het Oecumenisch Bulletin staat helemaal in het teken van Kerkennacht 2019. Je kunt het makkelijk downloaden op de site van de landelijke Raad van Kerken, waar ook meer info te vinden is.

En voor wie in Assen e.o. woont. Als je mee wilt doen, ben je van harte uitgenodigd. Ik hoor het graag…

Vorig bericht Volgend bericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter