Blog

het klopt wel maar deugt niet

Zin-in-Zondag verwelkomt op 4 februari Stevo Akkerman, journalist en columnist van Trouw. Hij schreef onlangs het boek ´Het klopt wel, maar het deugt niet.’
Akkerman interviewt daarin mensen in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg en vraagt hen hoe zij omgaan met ethische kwesties. Vaak blijkt de moraal in het gedrang te komen. Onze samenleving zit vol prikkels waardoor de persoonlijke moraal van medewerkers wordt opgeofferd aan de doelen van het bedrijf of de organisatie, is de conclusie.
Het thema van de bijeenkomst is Respect. De interviewer wordt nu zelf ondervraagd. Wat betekent het woord ‘respect’ voor Stevo, nu hij voor zijn boek in allerlei sectoren van de maatschappij heeft rondgekeken? Ook vragen we hem wat ‘respect’ inhoudt voor hem als journalist, in deze tijd van nepnieuws, sociale media en allerlei hypes.
Natuurlijk is er gelegenheid om mee te praten. Dat kan tijdens de bijeenkomst, maar ook in de Zin-in-Zondag afterparty in Café Lodewijk Napoleon, waar je vanaf 12.30 uur gebruik kunt maken van het luncharrangement.

De bijeenkomst wordt gehouden in De Bron, Einthovenstraat 28. We beginnen om 11.00 uur en een half uur voor aanvang is de koffie klaar. Er is muzikale begeleiding door Kees Richters en een culturele afsluiting door Tryanka Westra met een gesproken column bij het thema.

Wil je meedoen met de lunch (7,50 p.p.), graag opgeven via secretariaat@vvvassen.nl

Vorig bericht Volgend bericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter