Blog

god van de stad

Ik had een uitnodiging gekregen voor de bijeenkomst God van de stad, georganiseerd door de Raad van Kerken i.s.m. het Evangelisch Contact van de stad Groningen. Stefan Paas zou spreken over zijn missionaire bestseller Vreemdelingen en priesters. Nu was ik ruim twee jaar geleden al bij een symposium geweest met Paas toen zijn boek net uit was, maar je weet nooit of hij ondertussen niet iets nieuws te zeggen heeft. Als stadspredikant van Assen kan ik daarmee misschien mijn winst doen.

Dat viel een beetje tegen. Stefan hield zijn praatje op routine – voor de laatste keer, werd er bij gezegd, want er staat een nieuw boek op stapel; het was te merken dat hij er zelf inmiddels aardig klaar mee is.
Misschien doe ik hem tekort en zie ik zijn ongedwongen stijl van spreken onterecht voor nonchalance aan. Het kan ook heel goed aan mij zelf hebben gelegen dat ik een katterig gevoel overhield, want de middag was al slecht begonnen.
Wat was het geval?
Ik was met de auto gekomen en had met enige moeite een parkeerplaats gevonden. Echter, de maximale parkeertijd was slechts een uur. Gokken? Toen ik naar het gebouw van de bijeenkomst wandelde, zag ik dat daar een binnenparkeerplaats was. Omdat ik nog wat tijd over had, heb ik de auto opgehaald om alsnog bij de kerk te parkeren. Die kun je bereiken door de route van het onvolprezen Groninger verkeerscirculatieplan te volgen en een geweldige omweg te maken, maar ik had gezien dat je ook kon afsnijden door even 100 meter over een Taxibaan te rijden. Gokken? Twee handhavers waren getuigen van de uitkomst van mijn afweging en beloonden dat, geheel terecht, met een fikse bon.

OK, ik neem mijn verlies als een man, maar hoe vertel ik het thuis? Daar wordt mij vaker verweten dat ik mij in het verkeer gedraag “alsof ik een god ben”. Ze zien mijn ongedwongen stijl van rijden voor nonchalance aan; zelf zie ik dat uiteraard heel anders…

U begrijpt, er was deze middag een god in de stad, al werd hij slechts opgemerkt door twee handhavers.
Zo wordt het wel een duur grapje om je onaantastbaar te wanen.

Vorig bericht Volgend bericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter