Blog

Geen onderscheid

Als predikant krijg je regelmatig opmerkingen over je werk of je functioneren. Iedereen vindt daar wel iets van.

Ik prijs me gelukkig dat het in mijn geval meestal positieve feedback is. Misschien komt dat ook omdat je het negatieve niet rechtstreeks te horen krijgt (we zijn Noorderlingen…).

Onlangs kreeg ik van een mij onbekende mevrouw een mailtje. Ze ondertekent met: Internet Evangelisatie. In de mail een eenvoudige verwijzing naar een Bijbelvers, Ezechiël 22 vers 26.
Ik ben niet zo bijbelvast dat ik meteen weet wat daar staat (misschien aanleiding voor negatief commentaar?). Ik zoek het dus op in mijn Bijbel, die altijd onder handbereik ligt (misschien aanleiding voor een positieve opmerking?) en vindt daar het volgende:

De priesters deden mijn wetten geweld aan, wat aan mij was gewijd ontheiligden ze, ze maakten geen onderscheid tussen wat heilig is en wat niet, ze leerden niemand het verschil tussen rein en onrein en de sabbat hielden ze niet in ere. Zo werd mijn naam door hen ontwijd.

Wat weet deze vrouw van mij?
Of is het niet persoonlijk bedoeld, maar gewoon een random rondgestuurde mail? Of toch een teken van Boven?

Sindsdien verkeer ik in een lichte staat van onzekerheid. Met de nadruk op dat lichte, maar dat had je vast al begrepen…

Vorig bericht Volgend bericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter