Blog

Early Adaptor

Jaren geleden bezocht ik een paar maal op rij de Groene Kerkendag. Toen nog in een modern kerkgebouw met zaaltjes ergens in het midden van het land, met rond de 100 bezoekers.

Inmiddels is Groen en Duurzaam een belangrijk merk binnen de kerk geworden. Het landelijke event Groen Geloven had veel meer belangstelling dan er kaarten beschikbaar waren. Ik was één van de 600 gelukkigen en hoorde bij de mensen die zich verzamelden in de grote kerkzaal van het Dominicusklooster in Zwolle, afgelopen zaterdag 5 oktober.

Goed om te zien dat de aandacht voor duurzaamheid, groen geloven, groene kerkenactie of hoe je het ook noemen wilt, inmiddels breed gedragen wordt, door christenen uit allerlei kerkgenootschappen. Met name de sterke vertegenwoordiging uit de kleinere orthodoxe kerken valt op (en kleurde ook enigszins de dag).

Eén van de spreeksters was Trees van Montfoort. Haar boek Groene Theologie doet het goed bij deze doelgroep. Deze week starten we een leerkring waarin we haar boek gaan bespreken en later dit jaar komt ze naar Assen en begin 2020 naar Vries (nadere mededelingen volgen).

’s Middags liep ik mee met de stadswandeling door de omliggende wijk, waar in samenwerking met de bewoners en een hovenier, ook inwoner van de wijk, op inventieve manier gezocht wordt naar duurzame toepassingen onder het motto 50 Tinten Groen (zie ook Trouw van 7 oktober).

Kortom, een inspirerende dag, die op allerlei manieren aansluit bij wat actueel en acuut is…


Vorig bericht Volgend bericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter