Blog

De andere kant

Het leven zit soms vol ironische momenten.
Vanmorgen heb ik een aankondiging rondgemaild voor een bijzondere avond op 14 november te Haren. Dan nl. komt Omar Harami op bezoek, Palestijns christen en directeur van Sabeel, oecumenisch centrum voor Palestijnse bevrijdingstheologie. De Nederlandse organisatie Kairos-Sabeel steunt de geweldloze strijd van Palestijnse christenen om tot een rechtvaardige vrede te komen in hun bezette land.

Na het verzenden van de mails, krijg ik in mijn eigen Inbox een bericht van Radio Israel.NL waarvan ik tot dat moment het bestaan niet wist. Een Internetstation dat volgens eigen zeggen “Gods volk en Zijn Land meer en positief onder de aandacht te brengen van christenen in Nederland en België” wil brengen. Ze claimen “de enige radiozender in Nederland die zich tot doel heeft gesteld de andere kant van het nieuws over en uit Israël te laten horen” te zijn.

Ik heb het nog niet gecheckt, maar ik weet haast wel zeker dat ze geen melding zullen maken van het aanstaande bezoek van Harami aan ons land. Dat zullen ze waarschijnlijk niet bedoelen, als ze het hebben over ‘de andere kant van het nieuws’. Of maak ik me nu schuldig aan vooringenomenheid en eenzijdigheid?

Je kunt het, als het over Israël-Palestina gaat, niet gauw goed doen.
Mij lijkt het vanuit het evangelie de aangewezen weg om altijd voorrang te geven aan de stem van de slachtoffers. Daarom ben ik benieuwd naar het verhaal van Omar Harami en eerlijk gezegd wat minder naar de “Bijbelstudies over o.a. Israël, de Bijbelse Feesten en boeiende achtergrondstudies, uitdagende interviews, afgewisseld met prachtige Israëlisch-Messiaanse muziek” die “24/7 via het internet en onze gratis app te beluisteren” zijn, zoals Radio Israël.NL mij mailt.

Vorig bericht Volgend bericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter