Blog

Coronacrisis

Geen kerkdiensten vanwege de corona-uitbraak.
Het is een unieke situatie en het voelt allemaal onwerkelijk. Toch zijn de maatregelen die we hebben genomen (in Vries), door het kerkelijk leven zo goed als stil te leggen, het minste wat we kunnen doen en moeten doen, om onze verantwoordelijkheid te nemen en mee te werken aan het zoveel mogelijk indammen van verdere verspreiding.

Ondertussen groeit de ongerustheid. Met name voor kwetsbare ouderen en patiënten. We leven mee met zorgpersoneel en anderen in verantwoordelijke functies, op wie in deze tijden een groot beroep wordt gedaan.

Voor onze website heb ik een Gebed van de zondag geschreven en de tekst van de Overdenking aangeboden. Je vindt het uiteraard ook op mijn eigen website. De tekst van het gebed geef ik hierbij mee…

God van ons leven,
We leven in bijzondere tijden. Wereldwijd worden mensen getroffen door het corona-virus. Ook in onze eigen samenleving zijn de gevolgen merkbaar. Velen zijn ongerust.
Sterk ons in deze tijden van onzekerheid. Wees met allen die rechtstreeks getroffen zijn. Geef wijsheid aan wie ons besturen en kracht en moed aan degenen die zorg moeten verlenen.

Wij bidden U om wat er in de grote wereld gebeurt.
Er zijn grote problemen die op ons afkomen, die we voor een belangrijk deel zelf veroorzaken.
Geef wijsheid om de goede keuzes te maken, voor het welzijn van mensen en het behoud van uw schepping. Wij bidden voor gewas en arbeid, voor de boerenstand en allen die werken, betaald of onbetaald, om aan ons gezamenlijk huis vorm te geven, om voedsel te produceren en alles wat we nodig hebben om goed te leven.

Wij bidden U om wat er in ons eigen leven plaatsvindt, soms ingrijpend – verlies en ziekte – soms gewoon de alledaagse dingen. Leer ons in het eenvoudige het bijzondere te zien. Dat we weten mogen dat deze wereld en dit leven van ons, wordt gedragen door een goedheid die onverwoestbaar is, omdat ze van U komt. Geef ons moed, geloof en vertrouwen, bij alles wat op onze weg komt. Wees ons nabij en allen met wie wij leven en om wie wij zorgen….

In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest, AMEN

Vorig bericht Volgend bericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter