Blog

Blauwvingers

Vanmiddag was ik bij de voorlopige afsluiting van het project De Zwolse Bijbel, bedacht door mijn collega stadspredikant Mariska van Beusichem (links vooraan op de foto). Met veel vrijwilligers worden Zwollenaren uitgenodigd een stukje Bijbel over te schrijven. Aanleiding is de Middeleeuwse Zwolse Bijbel, ooit door monikkenhand geschreven. Nu komt er een eigentijdse handgeschreven versie, waaraan allerlei verschillende mensen meedoen.

Zo vertelde de eigenaar van het Wijnhuis dat hij en zijn medewerkers het bijzonder vonden om mee te doen. Ze schreven het verhaal van Noach over, die na de zondvloed als eerste een wijngaard aanlegt. En natuurlijk het verhaal van de bruiloft te Kana. Gevraagd door presentatrice Marleen Stelling wat dit met hem gedaan had, vertelde hij dat ze er nu over denken hun wijnproeverijen anders in te richten: niet meer de beste wijn tot het laatst bewaren…

Bijzonder ook was om te horen hoe gedetineerden onder begeleiding van hun pastor, de gevangenisbrieven van Paulus hebben overgeschreven.

En de beheerder van de begraafplaats, die ook in het digitale tijdperk de overledenen nog met de hand inschrijft, wilde nu weleens iemand uitschrijven, en had daarom voor het verhaal van de opwekking van Lazarus gekozen!

Omdat de Grote Kerk van Zwolle in de zomer voor andere evenementen wordt gebruikt, en de Bijbel nog niet in zijn geheel is overgeschreven, gaat het project na de zomer verder.

Het evenement vanmiddag was tevens de start (kick-off) van de landelijke Kerkennacht die volgende weekend gehouden wordt – de reden dat ik daar aanwezig was. In Assen en in Vries, naast tal van plaatsen in het land, laten we zien dat er in de kerk van alles te beleven valt! Net als in Zwolle!!

Vorig bericht Volgend bericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter