Blog

biddag

Gisteravond mocht ik op de gemeentevergadering van de federatie Zuidlaren-Anloo (i.w.) iets vertellen over het thema Groene Kerk. Dat ging voornamelijk over de ervaringen die we in Assen hebben opgedaan met kerk en duurzaamheid, en waar ik tot voor enkele jaren nauw bij betrokken was.
De avond werd begonnen met een vesper, tevens in het teken van de Biddag. Want naast Internationale Vrouwendag was het gisteren ook nog de biddag voor gewas en arbeid. Alleen in streng protestantse kringen worden voor die gelegenheid nog kerkdiensten gehouden (bidstonden), maar de meeste gemeenten kiezen ervoor om dat ergens op de belendende zondag te benoemen, of voor een thematische invulling, zoals in Zuidlaren.

Hoe het gesprek daar is afgelopen, weet ik niet. Na mijn praatje van een half uur ben ik weggegaan. Maar niet nadat ik de fles wijn en de envelop met inhoud had getoucheerd, en nog een snel bakje koffie had gedronken. Overigens was dat geen zuivere koffie, want het nieuwe koffiezetapparaat verdraagt geen Fair Trade-koffie, verklaarde de voorzitter??

Ondanks dat ik op tijd naar huis vertrok, kwam ik pas laat aan.
‘De brug stond open’, zei ik tegen mijn vrouw….

‘Dat is wel een heel doorzichtige smoes’,  was haar nuchter commentaar.

Vorig bericht Volgend bericht

Nog geen reacties

Laat een reactie achter