Blog

rolde

Dit jaar is er veel aandacht voor 500 jaar Protestantisme. De kerkelijke hervormingsbeweging begon met Maarten Luther die in 1517 in verzet kwam tegen de paus en de misstanden in de kerk.
De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) organiseert een estafette waarin een jaar lang iedere maand één van de provincies centraal staat. In februari is Drenthe aan de beurt en samen met collega Jan Fischer uit Emmen mag ik de Drentse estafetteactiviteiten coördineren. A.s.zondagmiddag 5 februari vindt in Rolde de officiële bijeenkomst plaats.
In de Jacobuskerk is het thema ‘protestantse spiritualiteit’ en hoe dat door de eeuwen veranderd is. Wat betekent protestants geloven vandaag de dag?

Sprekers zijn gepensioneerd universitair docent Kick Bras en Marieke Ridder, oud–katholiek priester (en eerder dominee binnen de Protestantse Kerk in Nederland) over hedendaagse ontwikkelingen in de protestantse spiritualiteit. De middag wordt afgesloten met een oecumenische vesper waarin pastoor Koos Tolboom voorgaat. De Jacobuskerk biedt ook onderdak aan de Jacobusstatie. Het is bijzonder dat we tegenwoordig de Reformatie kunnen gedenken in oecumenisch verband.
De Bachcantategroep Vries onder leiding van Luuk Tuinder verleent muzikale medewerking aan deze bijzondere viering.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur en is vrij toegankelijk.
Wil je zeker zijn van een zitplaats, dan even opgeven via estafettedrenthe@gmail.com. De kerk is vanaf 14.00 uur open.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply